Welkom op de website van Revius Wijk


Het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede is een school voor vmbo, havo, (tweetalig) atheneum en (tweetalig) gymnasium.


Revius Wijk staat dichtbij. Dichtbij huis, maar ook dichtbij jou als leerling. Dat wil zeggen dat we je veel aandacht geven, je kennen en ons onderwijs zoveel mogelijk op jou aanpassen. Dat doen we door je extra begeleiding te geven of juist door je extra uit te dagen.

Hiermee hebben we veel succes, onze resultaten behoren de laatste jaren tot de top van Nederland. Dat zegt natuurlijk niet alles over de school, of over ons onderwijs, maar we zijn hier wel trots op.

Op Revius Wijk hebben we leerhuizen. Dat zijn ‘schooltjes in de school’. In deze fijne, kleinschalige omgeving heb je echt een thuis, met een gezellige hoek, je kluisjes en je volgt er vrijwel al je lessen. De docenten, lesassistenten en leerlingbegeleiders in het leerhuis kennen je goed en zorgen voor een goede sfeer waarin je je kunt ontwikkelen tot een sociaalvaardige en verantwoordelijke jongvolwassene. Daarnaast proberen we het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten op jouw behoeften, daarvoor hebben we plek in de leerhuizen. We gebruiken de iPad als extra middel om lessen aantrekkelijk en interactief te maken.

Op Revius Wijk leren we je zelfstandig te werken. Maar dat betekent niet dat we je zomaar in het diepe gooien. We helpen je te structureren, we bieden per week een planner en we letten erop dat je je schoolwerk goed kunt maken - tot en met leerjaar 4 of 5!

We brengen de buitenwereld, de samenleving van Wijk bij Duurstede en omgeving, graag naar binnen. Revius Wijk investeert bijvoorbeeld nog steeds in de maatschappelijke stage, een belangrijk moment in leerjaar 1 en 2, waarin je kennismaakt met een bedrijf of instelling met een maatschappelijke opdracht.

Op school bieden we veel buitenschoolse activiteiten aan zoals diverse workshops (Talentstroom), sportiefste klas op woensdag en sporttoernooi op vrijdag. Een actieve leerlingenraad organiseert fantastische evenementen, zoals het Sinterklaasfeest en een talentenjacht.

Op deze site vind je meer informatie over onze school. Kijk ook eens naar de filmpjes over o.a. het werken in leerhuizen en het gebruik van iPads.

Tot ziens op Revius Wijk!

Sven Baijens
directeur


 

 

 


Ga terug
Mijn
Revius
Login